Snefnug

16.12.2012

Kager der smager

Sneen er næste væk, julestressen er begyndt, nedtællingen til den store dag/aften er for længest sat i gang, og nærmer sig snart sin afslutning, og måske er julestemningen helt lagt på hylden, for i stedet at tage praktisk-hatten på og organisere julen og nytårsaften til punkt og prikke. Så hvad kan vi gøre for rigtigt at slappe af og hygge os, når det nu endnu engang er jul? Mit forslag er at samle familien eller ens bedste venner/veninder i køkkenet, og julebage. Enten klejner, æbleskiver, brunkager eller andre julegodter. Så jeg vil lige give jer en rigtig go' opskrift på lækre småkager til jul:


Nøddesmåkager:

Dej (til ca. 35 stk): 
250 g mel 
200 g smør (stuetempereret/ blødt) 
100 g sukker 
½ polynesisk vaniljestang 
½ tsk. stødt kanel 


Alle ingredienserne røres godt sammen med en spartel på røremaskine. Alternativt håndmikser med piskeris. Dejen kommes op i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjtes ud på bagepapir i små runde kager med en diameter ca. som en 2-krone. Husk at lave lidt afstand mellem kagerne.

Blanke nødder: 
ca. 40 hele hasselnøddekerner 
1 spsk. honning 
1 spsk. vand 

Honning, vand og nødder varmes i en lille kasserolle ganske få minutter til honningen er smeltet. Placér en blank nød på hver af kagerne.

Kagerne bages ved 185 grader til de er gyldne, ca. 15 – 18 minutter.

Nøddesmåkagerne opbevares i en tætsluttende dåse.



Hvis du har lyst til at bage andre lækkerier, kan du finde mange flere skønne kager lige her, hvor Mette Blomsterberg deler ud af sine super lækre opskrifter på alle slags desserter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar